Altres presentacions. Roseta

Altres presentacions literàries. Roseta

PRESENTACIÓ de ROSETA. 14 DE NOVEMBRE de 2018. Teatre Fortuny de Reus. Conte juvenil sobre la vida de la ballarina Roseta Mauri.

Bona nit.

Escoltar un conte, llegir-lo, és un dels primers plaers que formen part de la nostra infantesa.

Si escoltes en boca d'algú una narració, una rondalla, un fragment de novel·la, un romanç, o llegeixes un llibre i no té il·lustracions, t'imagines els personatges, i és bonic perquè són teus, tu els has creat a mesura que el relat t'anava atrapant.

Si llegeixes la rondalla, la historieta i et trobes amb dibuixos que la representen, llavors els pots contemplar i aturar-te en cada imatge observant, escodrinyant els detalls de cadascuna de les expressions plàstiques. Aleshores allò que envolta els protagonistes, l'entorn, l'alegria, la sorpresa, la il·lusió, la tristesa, és a dir, els sentiments descrits per les lletres, que es reflecteixen a través de les imatges, el conjunt encara pot ser més encisador.

Escriure contes, escriure novel·les, forma part de mi, del meu món ja des de la infantesa. I em fa sentir feliç.

En aquest llibre que presentem, Roseta, els meus personatges de ficció, la Joëlle i l'àvia, recuperaran un ésser real d'un possible oblit a causa del pas del temps. Es tracta de Roseta Mauri, la dansarina de Reus que va triomfar a Barcelona i a Europa, sobretot a París. Ella és la protagonista. Mentre anireu llegint la història, podreu conèixer un personatge real que va tenir una vida de novel·la -gairebé de fulletó-, o de conte, plena de màgia, d'èxit, però també sempre de treball disciplinat i d'esforç.

Llegiu, esguardeu i admireu les imatges, gaudiu amb la història de la Roseta, perquè ella, com la flor de suavíssim perfum que li dóna nom, quan dansa, és la reina de les flors.

Maria Lluïsa Amorós