El retorn de l'Àngela

El retorn de l'Àngela

Sinopsi: L'Àngela torna a la seva ciutat perquè ha de vendre la casa dels pares. Fa quaranta-dos anys que va marxar de Reus. Quan hi arriba i hi pren contacte, li sembla que no pot reconèixer els carrers i les places dels anys seixanta i setanta, que havien estat seves i que reviurà des de la seva memòria. El retrobament amb la casa i el jardí la connectarà amb un passat que semblava oblidat. A partir d'una arrauxada decisió, descobrirà un possible secret familiar; això farà que vulgui conèixer més, i allarga la seva estada a Reus. El contacte amb el seu jardí i l'intent per saber la veritat sobre el passat de la mare ocasionaran un trasbals en la seva vida metòdica. L'Àngela viu intensament aquells dies a Reus, amb l'enfrontament d'una realitat: la seva ciutat, la de la infantesa i l'adolescència, ja no existeix. Per això els anys joves aniran ressorgint amb força, i li provocaran la necessitat d'estar amb les amigues que no ha tornat a veure mai més, sobretot la Sofia que, des de molt jove, viu a Girona, una ciutat que s'ha fet seva i la sedueix, on coneix l'amor, el desengany i la solitud malgrat els seus llibres, els seus dibuixos i les classes de literatura que fa a l'institut; fins que un jove botiguer del Barri Vell entrarà en la seva vida.

El jardí de la casa esdevindrà el motiu de retrobament de les quatre amigues. Quaranta anys d'absència les ha canviat, han esdevingut unes desconegudes, com també la seva ciutat, i l'Àngela intentarà comprendre què ha passat i qui són ara. Onada Edicions (reus digital -->>). ReusDigital.Cat recomana -->>


Sant Jordi 2017: Reus. Maria Lluïsa Amorós amb "El retorn de l'Àngela", el llibre més venut en clau local.      més-->>


"Gràcies @mlluisaamoros i que per molts anys gaudeixis del teu aniversari!
Gràcies per recuperar històries, gràcies per recuperar-nos la memòria col·lectiva de temps passats, gràcies per fer-nos veure la importacia del nostre passat individual que marca el nostre present i l'imaginari de futur.
No deixis res
per caminar i mirar fins al ponent.
Car tot, en un moment,
et serà pres.
Salvador Espriu"

Víctor Terradellas i Maré -Publicat a Instagram- 1 d'agost de 2019