Vora el llac

Vora el llac

Sinopsi:  Margarida és una republicana d'orígens burgesos que ha d'aprendre a viure amb un hom d'idees oposades a les seves per poder superar el final de la Guerra Civil i l'amargor que duu a dins. Clàudia és una dona solitària i trista que viu, en plena postguerra, una farsa de matrimoni amb un ric advocat. Èlia és una jove dels anys setanta que voldrà trencar amb una família encarcarada i inexistent. Totes -àvia, mare i néta- viuen en un món diferent i ignoren els silencis i les concessions de les altres.

Vora el llac és una obra complexa i vibrant, a cavall de la novel·la històrica i la crònica familiar, que abraça sis dècades i ressegueix els fils de tres generacions entre Barcelona i el poble de Tivissa. Maria Lluïsa Amorós ha escrit una història sobre el món interior de les dones, plena d'ecos històrics, amb una gran sensibilitat i un gran domini del ritme de la narració. Editorial Empúries


"'Vora el llac' de @mlluisaamoros, ens duu amb el seu propi llenguatge de detall d'aquelles coses petites que a cops se'ns escapen però que son d'importancia vital. On ens emociona la seva capacitat per escriure i descriure tendre i encisadora i que ens trasllada amb força, cruesa i sensibilitat al món de les dones. De tres generacions de dones (sense deixar d'observar les històries paral·leles de les dones protagonistes, tan importants, però que esdevenen secundaries en el relat) -des de l'inici de la guerra espanyola fins l'any 1985- que lluiten de formes diferents contra allò que els hi ha tocat viure, un món patriarcal avui llunyar, pero encara per desgràcia vigent en masses aspectes, per acabar assolint allò que cadascuna d'elles cerca en la seva forma de viure".

Víctor Terradellas Maré - 7 de març de 2020 -Publicat a Facebook