Berenar sota les moreres

Berenar sota les moreres

Sinopsi. Aquell final de primavera de 2014, un fet inesperat trasbalsarà el món quotidià de l'Olívia i necessitarà posar-hi ordre. Fa neteja d'armaris i calaixos, plens de bocins de la seva vida passada que, inevitablement, tornen. Ha pensat telefonar a l'Elisa, una amiga de la universitat, per complir la promesa que es van fer quan encara estudiaven: que es retrobarien les quatre amigues a l'antic xalet de la Platja d'Aro dels Cassany, on celebraven les festes en la seva joventut.

La Magalí Mir, la Pia Artells i l'Olívia Escardó són de Reus, l'atzar les va portar a viure allunyades les unes de les altres, una als Estats Units, una altra a Barcelona i l'Olívia a Dijon. L'Elisa Cassany és de Girona i hi viu.

Sota les gruixudes moreres que han envellit amb els anys, quatre dones que han viscut unes vides intenses conversen al jardí -on arriba l'olor del mar, dels pins- i inevitablement en faran balanç. La casa i el jardí han vist transcórrer el temps, com elles. Parlaran, sovint sense paraules, perquè els anys les han distanciat i ja no són les mateixes, per això allò que expliquen contraresta amb la realitat.

Aquesta és una novel.la d'aprofundiment psicològic de quatre dones, del seu món interior. Ara, amb seixanta anys, es preguntaran què han fet amb la seva vida, i si tot allò que es van proposar de joves en aquell jardí s'ha complert i ha valgut la pena. En faran un repàs i no s'atreviran a dir allò que no es volen confessar. Des de la seva amistat al col.legi de monges a Reus i a la universitat a Barcelona a principis dels anys setanta, s'han distanciat.

La presència de totes quatre reunides sota les moreres, els ha provocat la visió de la profusió d'instants que han viscut i fins on han influït en les dones que han esdevingut. Onada Edicions


*Il.lustració de la portada, Teresa Llorach, dibuixant. Dibuix realitzat per a aquesta novel.la

*Interpretació musical, Òscar Villuendas, violí i Vicens Vidiella, violoncel.

Galatea Llibres. "Berenar sota les moreres" entre els 10 top vendes.

Reus Digital. "Berenar sota les moreres" de M.Ll.Amorós, autora local més venuda per St.Jordi 2019

Reus Digital. Isabel Martínez. Crítica novel.la "Berenar sota les moreres" 11/04/2019 

Entrevista La Nova ràdio 12/03/2019 Vols venir a la meva barca?

Reportatge Canal Reus TV. 13/03/2019. Notícies.


"Un llibre que m'ha deixat bocabadat. La calidesa d'un llenguatge senzill. Una història de quatre dones amb somnis que s'enfronten a la realitat quotidiana. De l'avui a l'arrel del passat i dibuixant el perfil del demà. Tot un lligam que ens porta a la manera de com ens desenvolupem personalment, íntimament. Pors i prejudicis propis i de la societat que hem anat construint. Espais, personatges, veritats, mitges veritats, silencis i secrets. L'equilibri del detall descriptiu, amè i, alhora, gens carregós. Una escriptura de detall captivador que m'ha deixat, quan he acabat, entre el dubte de la realitat i la ficció dels personatges". 

Víctor Terradellas i Maré -Publicat a Instagram- 10 de juny de 2019