La casa de Rose Warren

La casa de Rose Warren

Sinopsi: Reus, 1936. L'esclat de la guerra i en Pere que se'n va al front, trasbalsaran l'entorn de l'Aurora, aquella noia bonica, alegre, republicana, alliberada i apassionada.

Ella, que té vint-i-set anys, i el seu fill Joan, han de sobreviure als esdeveniments que es van complicant a mesura que avança la guerra: els bombardejos, la gana, la por, els refugis, la mort al seu voltant. La ciutat que ella estima -amb les botigues que freqüentava, la cotilleria La Moda de París, La Alianza, l'òptica Salas on treballa el seu pare, la merceria Parisi; i amb llocs que li agraden especialment com el Gran Cafè de París, el Teatre Fortuny, o el cinema Kursaal-, anirà agafant una pàtina de pols, de fum, de por i d'incertesa, on maldarà per tirar endavant amb el seu fill .

L'Aurora a Reus, la Quima a Girona, en Josepó a Lleida i la Conxita a Barcelona, seran referències paral·leles del dia a dia d'aquell món convuls que els envolta.

Més enllà dels diversos indrets on es desenvolupa aquesta història, els fets són igualment representatius arreu de Catalunya, i els personatges de ficció ben bé podrien ser qualsevol dels ciutadans anònims que van patir les conseqüències d'aquesta tragèdia col·lectiva de la guerra civil primer i de la II Guerra Mundial desprès.  

En Joan passarà de la infantesa a la pubertat atrapat entre dues guerres. Reus, el camp d'Argelers, la coneixença del seu amic Arthur -que té síndrome d'Asperger i amb qui compartirà l'adolescència-, el poble de Hook i el descobriment de la sexualitat, esdevindran l'univers on comprendrà la magnitud de la tragèdia i alhora descobrirà una història de passions humanes, de temor i de pèrdues, en temps difícils, però també de lluita, de supervivència, d'esperança i d'amistat.


* Il.lustració de la portada, Josep Baquès, pintor, creada expressament per aquesta novel.la.

Canal Reus TV. "Analitzem Sant Jordi 2018 amb Maria Lluïsa Amorós, Joan Peña (Galatea), Alfred Arola (Ed .Arola) i Raquel Estrada (Cossetania)". YouTube 24/4/2018. El llibre de narrativa ficció (novel.la), autor local més venut: "La casa de Rose Warren" . 24/4/2018 

Reus Digital. De Reus a Hook, malgrat tot, un camí d'esperança, per Isabel Martínez. Crítica literària 29/03/2018

La Nova Ràdio. Vols venir a la meva barca? Entrevista 6/03/2018

Canal Reus TV. Avui per demà. Entrevista 15/03/2018

M.Ll.Amorós amb el pintor Josep Baqués, autor de la il.lustració de la portada de "La casa de Rose Warren", a l'estudi de l'artista.
M.Ll.Amorós amb el pintor Josep Baqués, autor de la il.lustració de la portada de "La casa de Rose Warren", a l'estudi de l'artista.